Çankaya Lastik Yol Yardım

Çankaya Lastik Yol Yardım

Araçlarda sık görülen sorunların başında gelen ve gerekli önlemler alınmadığında aracın yolda kalmasının bir numaralı sebebi olan , lastik hasarları gelmektedir. Önlemini daha önceden almayan sürücülerin hazırlıksız yakalandığı bu durum karşısında yapılabilecek tek şey, yakınlarda lastik tamiri yapan birileri de yoksa mutlaka yol yardım hizmeti almaktır.

Lastiğiniz mi patladı? Aracınız yolda mı kaldı? Alacağınız lastik yol yardım hizmeti ile sorunuzun kısa sürede giderilmesini sağlayan istanbularacyolyardim.com sitesinden Şişli lastik yol yardım ekibimizden, özellikle İstanbul ve çevresinde lastik hasarı nedeniyle yolda kalan sürücülere, kısa sürede ve ekonomik koşullarda hizmet vermektedir.

 Lastik Hasarı Çeşitleri ve Neden Olduğu Sorunlar

Darbe Hasarı / Balon

Sıklıkla görülen lastik hasarı çeşitleri arasındaki balonlar, darbelerin vermiş olduğu hasarlardan birisidir. Ayrıca aracın lastiğinin farklı engellerle temas etmesi sonucunda da, bu hasarın oluşmasına neden olan durumdur.Lastik yanağında tel demetlerinin zarar görmesi ve insan vücudundaki yağ bezelerine benzeyen tomurcuklar şeklinde görülmesiyle ortaya çıkar. Alınan darbe sonucunda, lastik ve jant arasında gözle görülmese dahi hava kaçağının hissedilir derecede olmasına neden olmaktadır.

Kesikler ve Patlaklar

Lastik hasarı arasında en fazla karşılaşılan sorunlar kesikler ve patlaklardır. Basit kesikler aracın hareket etmesi ve bozuk yol koşulları nedeniyle farklı darbeler alması sonucunda lastiğin patlamasına sebebiyet vermekte ve aracın yolda kalmasına neden olmaktadır. Lastiğin sert cam kırıkları, çivi ve vida gibi dış etkenlere denk gelmesinden dolayı ortaya çıkmaktadır. Basit yaralanmalarda lastiğin eski ve aşınmış olmasının etkileri de daha fazla görülmektedir

Lastik Aşınmaları ve Düzensiz Aşınma

Lastiklerin aşırı derecede aşınmış olmaları, özellikle sıcak havalar ve bozuk yollar nedeniyle ani lastik yarılmalarına veya en ufak bir etken karşısında lastiklerin patlamasına neden olmaktadır. Lastiklerin eşit ağırlıkta aşınmaması, birisinin diğerinden çok fazla ya da az aşınması, düzensiz lastik aşınması olarak tarif edilmektedir.

Bu durum normal sürüş güvenliğini tehlikeye atan, en önemli unsurlardan birisidir. Sürüş güvenliğini ve konforunu da son derece olumsuz etkileyen lastik aşınmaları sonucunda karşılaşacağınız yarılma ve patlama sonucunda, yol yardım hizmeti almanız sizin için zorunlu hale gelebilmekte ve değişmediğiniz lastikler yüzünden, farklı maliyetleri karşılamak zorunda kalabilmektesiniz.

Bu düzensizlik iki lastik üzerinde görülebileceği gibi, tek lastik üzerinde farklı alanlarda da düzensiz aşınma şeklinde de görülebilmektedir. Bunu önlemenin en önemli yolu, lastik rotasyonu yani rot balans ayarlarının belirli aralıklarla yaptırılmasıdır.

Aracınız ve kendi güvenliğiniz için bu gibi sorunlarda lastik yol yardım’dan yardım istemeniz sorunlarınızı çözmekte yardımcı olacaktır.

Bu hasarlar görüldüğü takdirde  aracın fren yapması durumunda araç yönünün bir tarafa doğru çekilmesi, genellikle lastik hasar sorunlarından kaynaklanmaktadır. Her ne kadar farkında olunmasa da, akislerin zarar görmesine ve hatta farklı etkileriyle aracın yolda kalmasına etki eden durumlardan birisidir. Kazalara sebebiyet verebilme ihtimalide, oldukça yüksektir.Bu gibi durumlar genellikle araç yol yardım hizmeti almayı gerektirecek sonuçlar doğurmaktadır

Bu hizmeti alabileceğiniz birçok firma bulunsa da, yakın zamanda sıklıkla çeşitli nedenlerle hizmet almam nedeniyle, hızı ve sorunlara yaklaşımının yanı sıra son derece ekonomik bir şekilde hizmet sunması nedeniyle, ancak hizmet aldığım istanbularacyolyardim.com  sitesinden Şişli lastik yol yardım ekibinin  tavsiyesini yapmam en doğru karar olacaktır.