Yolda Kaldım Ne Yapmalıyım?

Yolda Kaldım Ne Yapmalıyım?

Aracınızla yolda kaldınız ve yolda kaldım ne yapmalıyım? Sorusunun cevabını arıyorsanız, aracınızla yolda kaldığınızda yapmanız gerekenler hakkında bir takım öneriler verdik. Bu önerileri dikkate alarak süreci çok daha sağlıklı bir şekilde atlatabilir, kaza vb. diğer sıkıntılara maruz kalmamak için gerekli önlemleri alabilirsiniz. dikkat çekici öneriler.

Yolda kaldım diyenlere verdiğimiz rehber niteliğindeki öneriler, o anın telaşıyla düşünemeyeceğiniz şeylerin yanı sıra, güvenlik konusunda da önemli ipuçları içermektedir.

Panik Yapmayın

Yolda kalmak başta olmak üzere, ne tür sıkıntı yaşarsak yaşayalım bu tip sıkıntı anında yapılması gereken ilk şey, soğukkanlı olmaktır. Panik yaşayarak yapacağınız her şey, alacağınız güvenlik önlemleri dahi eksik ya da yanlış olabilir. Bu nedenle panik yapmadan, yapmanız gerekenleri dikkatlice düşünerek, detayları da dikkate alarak aşağıdaki tavsiyelerimizi uygulayın.

Dörtlüleri Yakın

En basit fark edilme yöntemlerinden birisi olarak, aracınızın dörtlülerini yakın. Bu sayede, yoldan geçen diğer sürücülerin sizi daha rahat fark etmesini sağlayabilirsiniz.

Aracınızda Bulunan Kişilerin Güvenliğini Sağlayın

Aracınızın güvenliği kadar, aracınızda bulunan kişilerin güvenliğini sağlamaya dikkat edin. Olası kazalara karşı onları güvenli bir konuma almanın yanı sıra, çevresel tehditlere karşıda güvende olmalarını sağlayın. Ormanlık ya da dağlık bir alanda yolda kalmışsanız, hayvanlardan gelecek tehditleri veya düşmesi muhtemel kaya parçalarını da mutlaka hesaba katın. Bunların dışında, araçta yanınızda bulunan kişilerinde sakin olmaları da oldukça önemlidir. Onlara giderilebilecek bir sorun olduğunu, paniğe yer olmadığını söyleyerek telkinlerde bulunun.

Uyarıcı Kıyafetler Giyin

Yolda kaldım ne yapmalıyım? Sorusuna vereceğimiz pratik cevaplardan birisi de, hepinizin bildiği gibi uyarıcı kıyafetler kullanarak güvenlik önlemi almak, fark edilir olmaktır. Şayet aracınızda daha önceden hazır ettiğiniz bu gibi anlar için kullanılmak üzere bulundurduğunuz uyarıcı kıyafetler varsa, mutlaka öncelikle bunları giyerek yoldan gelen araç sürücülerinin sizi fark etmesini sağlayın. Fosforlu yelek, pantolon ya da tişörtler bu konuda işinize yarayacaktır.

Aracınızı Güvenli Alana Alın

Bazı durumlarda zor olsa da, aracınızı güvenli alana almaya çalışın. Şayet araç çalışmıyor ve bunu iterek yapmak zorundaysanız, öncelikle yol güvenliğini sağlamak için yola mutlaka uyarı levhaları koyun. Hatta yanınızda bulunan kişilerin birinden akşam saatlerinde yolda kalmışsanız telefon ışığıyla, yoldan gelen araçları yönlendirmesini isteyin. Gündüz vakitlerinde ise yine uyarıcı bir bayrakla, yoldan gelen araçların yönlendirilmesi için çaba verin.

Güvenilir Kişilerden Yardım Alabilirsiniz

Elbette ki tanımadığınız bir insanın güvenilir olup olmadığını bilemezsiniz. Ancak yanınızda birkaç erkek bulunuyorsa, yoldan geçen ve özellikle aile olan araçlardan mümkünse aracı güvenli bir alana taşımak için yardım alabilirsiniz. Ama günümüz şartlarını ve çevremizde her gün duyduğumuz olayları dikkate alacak olursak, bunun yerine imkanınız varsa biraz zorlansanız da aracınızı kendi imkanlarınızla güvenilir bir alana, en azından yol kenarına çekmeye özen gösterin.

Yol Yardım Hizmeti Alın

Vakit kaybetmeden ve şarjınız bitmeden, hemen yol yardım hizmeti veren bir firmayı arayın. Şayet cihazınızın şarjının bitme ihtimali var ve şarj etme imkanınız yoksa, yerinizi kesin olarak anlaşılır bir şekilde firma yetkilisine bildirin. Ayrıca şarjınızın bitebileceğini, bu nedenle aradıklarında ulaşamayabileceklerini de yine iletmeniz, faydalı olacaktır.

Özellikle İstanbul ve çevresinde yolda kalmış iseniz, hızlı ve ekonomik fiyatlarla hizmet veren istanbularacyolyardim.com sitesine girerek, müşteri hizmetleri ile irtibat kurabilir ve hiç vakit kaybetmeden hızlı bir şekilde hizmet alabilirsiniz.
İstanbul araç yol yardım ekibimiz gün geçtikce büyüyor turkiyeyolyardim.com internet siteside bize ait sizlere daha iyi hizmet verebilmek için herzaman bir telefon kadar uzağınızdayız.

Hazırlıklı Olun

Yolda kalmak, her araç sürücüsünün başına gelmiş ve ömründe en az bir kez gelebilecek durumlardan birisidir. Bu sebeple kendinizin ve aracınızın güvenliği için, bu gibi durumlara karşı mutlaka hazırlıklı olun. Aracınızda yolda kaldığınızda kullanabileceğiniz tüm uyarı sistemlerinin bulunmasına, iletişimin daha sağlıklı sağlanması için ek önlemlerin alınmış olmasına dikkat edin.

Cep telefonunuza ulaşamama riskine karşı, mutlaka birkaç tane yol yardım firmalarının iletişim bilgileriyle birlikte, size yardımcı olabilecek yakınlarınızın bilgilerini de bir not defterine kaydedin. Bu sayede, çevreden herhangi birinin telefonuyla dahi yardım istemeniz daha kolay olacaktır. Özellikle uzun yola çıkıyorsanız, aracınızda bir miktar yakıtın harici olarak bulunmasına ve yedek lastiğinizin olmasına özen gösterin.

Bunların yanı sıra, araçtaki basit arızaların giderilebilmesi için kullanılabilecek el aletlerini de mutlaka aracınızda bulundurarak gereken önlemleri önceden alın.

Yolda kaldım ne yapmalıyım? Diyenlere önerilerde bulunduk. Konuyla ilgili görüş ve sorularınızı, yorum kısmından bize ileterek daha fazla bilgi alabilir ve görüşlerinizden diğer ziyaretçilerimizin de yararlanmasını sağlayarak bu içeriğe katkıda bulunabilirsiniz.